Jordi Barrachina: “La proximitat amb els clients que ens atorga la seu de Madrid és un valor afegit”

El nou delegat de l’oficina d’ESOLVE a Madrid parla dels objectius de la companyia en la capital i de l’aposta per la gestió dels recursos hídrics que suposa la seva incorporació.

Jordi Barrachina és enginyer geòleg de formació, amb un màster en Administració i Direcció d’Empreses i més de 20 anys d’experiència en el sector de la gestió i planificació dels recursos hídrics i s’ha incorporat a ESOLVE per a dirigir l’oficina de Madrid, una aposta de la companyia per a continuar creixent.

  • Què et va motivar d’ESOLVE per a unir-te a l’empresa?

És una companyia que conec des de fa temps i he seguit la seva trajectòria i té una sèrie de valors a l’hora de treballar que comparteixo i amb els quals m’identifico. Per a mi planteja un repte professional molt interessant dins d’un sector que està en ple desenvolupament i vigència.

  • Arribes per a fer-te càrrec de l’oficina de Madrid, quins objectius es persegueixen?

Volem potenciar aquesta seu per dues raons: la primera, estar més a prop dels nostres clients, ja que molts d’ells tenen els seus centres de decisions a Madrid, ser presents amb un equip professional allà dóna una proximitat que suposa un valor afegit al nostre servei. La segona raó és logística, la centralitat geogràfica de Madrid ens permetrà accedir a qualsevol punt del país on hàgim d’actuar de manera més eficient. Actualment disposem d’un equip professional a la capital que s’està encarregant dels treballs que tenim en execució a la zona centre del país. Això ens permet continuar creixent a mesura que ho facin també els projectes.

  • En aquest àmbit podràs aplicar la teva experiència en la gestió d’equips.

Assumir funcions en aquesta àrea em motiva especialment, en els darrers anys ESOLVE està mostrant un creixement important i això obliga a implementar noves eines de gestió i desenvolupament del talent. En la meva trajectòria he tingut a càrrec meu equips rellevants i em sembla un desafiament.

  • Véns del sector dels recursos hídrics, serà aquesta una de les apostes d’ESOLVE després de la teva incorporació?

Un dels objectius és entrar en el mercat de l’enginyeria i la gestió dels recursos hídrics, sobretot en la vinculació amb les aigües subterrànies. La línia clàssica de treball d’ESOLVE té diversos nexes amb la gestió de recursos hídrics subterranis i volem aprofitar aquesta unió dels dos mons per a ampliar nostre portfoli de serveis i accedir al sector dels recursos hídrics, que tindrà molt de futur i molta significació en els propers anys per diversos motius, entre ells, el canvi climàtic.

  • Un dels grans reptes del sector actualment és el dels contaminants emergents. Com s’està treballant en ESOLVE en aquest tema?

Ens trobem davant un problema que tindrà una gran repercussió i que requerirà grans esforços en els pròxims anys. Estar preparats per a analitzar-los, per a caracteritzar-los i per a proposar mesures per a la seva remediació és un dels punts que mereixen major atenció.
ESOLVE té actualment diversos projectes d’investigació en marxa sobre contaminants emergents, especialment PFAS, en els quals col·labora amb universitats i centres de recerca amb la finalitat de conèixer a fons el seu comportament i estudiar les possibilitats de remediació que existeixen. Als EUA ja estan regulats en el subministrament d’aigua i a Europa ho estaran pròximament, per la qual cosa estar a l’avantguarda de les tècniques de caracterització i tractament d’aquesta mena de compostos serà un gran avantatge en un futur pròxim.

  • Una altra de les grans apostes de l’empresa és apostar per tècniques de remediació sostenibles.

Sí, ESOLVE aposta des de fa anys per mètodes de remediació que tinguin el mínim impacte, com a empresa ambiental que som tenim prioritat per les solucions tan verdes com sigui possible i estem treballant en remediacions sostenibles, així com en temes d’economia circular.