ESOLVE participa en la IV Jornada sobre la Contaminació del Sòl de l’agencia de Residus de Catalunya 

– Joana Baeta i Miquel Febrer faran una exposició sobre els coneixements en matèria de descontaminació de PFAS que ha adquirit Esolve a partir de la pràctica i investigació realitzades recentment.

– A causa de la dificultat en la seva detecció i eliminació, així com el fet de ser altament tòxiques, les substàncies PFAS són un tema de gran interès en el sector. 

 

Els dies 20 i 21 de novembre, a l’Espai Bital, l’Agència de Residus de Catalunya organitza la IV Jornada sobre la Contaminació del Sòl, adreçada a treballadors i tècnics del sector, empreses consultores, universitats, centres de recerca i organismes públics. Durant aquestes sessions, els assistents disposaran d’un espai destinat a l’intercanvi d’idees i projectes. A més, aquesta edició s’organitza en blocs temàtics en els que s’exposaran i debatran les principals novetats del sector, a partir de la interacció i el debat.

Joana Baeta, tècnica ambiental d’Esolve, juntament amb Miquel Febrer, project manager de l’empresa, participen en aquestes jornades, a partir d’una anàlisi exhaustiva sobre les tecnologies de descontaminació de PFAS. A més, duran a terme un cas pràctic relacionat amb el projecte Life SOUrCE, pioner per ser el primer a Espanya que tracta les aigües subterrànies contaminades amb substàncies perfluoroalquilades i polifluoroalquilades (PFAS), i trobar-hi les solucions de remediació necessàries per fer-hi front.

Des de fa anys, Esolve ha marcat com a clara prioritat el tractament i depuració d’aigües subterrànies contaminades per PFAS, liderant l’aplicació directa al camp a partir d’una sèrie d’instal·lacions pilot prèvies, amb l’objectiu d’aplicar-ho a la realitat de forma òptima. Per aquest motiu és tan important la divulgació que duu a terme Esolve, on la conscienciació i la recerca i tractament de contaminants emergents conformen la missió principal de l’empresa.

Podeu consultar el programa complet aquí.