Oberta la primera convocatòria del PERTE de Digitalització del Cicle Urbà de l’Aigua

  • El paquet d’ajudes és de 200 milions d’euros i va destinat a ajuntaments i administracions de gestió de l’aigua

  • Les ajudes a la indústria estaran dotades amb 100 milions d’euros i sortiran al 2023

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha llançat el primer paquet d’ajudes del PERTE de Digitalització del Cicle de l’Aigua destinat a la millora de la digitalització dels usos de l’aigua urbana amb un import total de 200 milions d’euros. Aquesta primera convocatòria està dirigida als ajuntaments i resta d’administracions de gestió de l’aigua, així com operadors dels serveis de proveïment, sanejament i depuració d’aigua urbana en un o diversos termes municipals que superin els 20.000 habitants de manera permanent.

Amb aquestes subvencions es finançaran tant estudis com projectes i execució d’obres o instal·lacions no solament encaminades a la digitalització del cicle de l’aigua, sinó també actuacions per a la millora de l’eficiència i disminució de pèrdues en les xarxes de distribució d’aigua i millores tecnològiques en la gestió de les depuradores i abocaments d’aigües residuals.

El termini per a presentar les sol·licituds és de 90 dies hàbils des del seu anunci i la resolució de la convocatòria es realitzarà durant la primavera de 2023.

El Ministeri està treballant en el disseny de noves convocatòries, entre les quals es troba el paquet destinat a la indústria, que estarà dotat amb 100 milions d’euros i està previst que s’anunciï al llarg del 2023.

Tot indica que les bases de les subvencions a la indústria per a la digitalització del cicle de l’aigua seguiran les mateixes línies que la convocatòria per al cicle urbà, cosa que significa que també seran subvencionables projectes per a la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua en el procés industrial, així com de reutilització i millora en els abocadors, a més de tots aquells dirigits a la digitalització dels processos i el control de la gestió de l’aigua.

Atès que el període per a presentar les sol·licituds és curt, convé que les empreses interessades treballin la seva proposta de projecte amb temps per a tenir-ho definit quan s’obri la convocatòria. En ESOLVE compten amb un equip expert en la gestió de l’aigua que t’assessora en el disseny d’un projecte que pugui dur-se a terme amb les subvencions del PERTE.